Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

KRACHT DER MAGNETEN / KRAFT DER MAGNETE

QUAACKENBURGH

Blog

Blog

anzeigen:  Gesamt / Zusammenfassung

Goede voeding

Gepostet am 5. Juli 2018 um 5:20 Comments Kommentare (29505)

Je bent wat je eet.

Dit is niet zomaar een spreekwoord. Iedere zeven jaar heb je een compleet nieuw lichaam. Iedere cel in je lichaam is dan vervangen.

Een cel wordt opgebouwd met de voeding die je eet. Dat betekent dat je precies dat bent wat je de in afgelopen zeven jaar hebt gegeten.    Gezond eten heeft dus een rechtstreeks verband met een gezond lichaam.

Maar wat is gezonde voeding precies?

Het antwoord is simpel en voor de meeste mensen hetzelfde: eet meet groente en fruit.

Groente is onmisbaar voor een gezond en vitaal lichaam. Het zit vol met vitamines, mineralen en antioxidanten. Je lichaam heeft deze voedingstoffen hard nodig om goed te kunnen functioneren. Toch willen we groenten nog weleens overslaan of eten we er maar heel erg weinig van. Dat komt vaak ook doordat het soms onduidelijk is hoeveel groente per dag je zou moeten eten. Een volwassen persoon zou elke dag ongeveer 400 gram groente en en 300 gram fruit moeten eten.
Daarbij is belangrijk:

• Eet zoveel mogelijk echte, natuurlijke producten

• Eet veel (groene) groenten, knollen, bollen

• Eet fruit

• Eet noten, pitten, zaden en andere gezonde vetten

• Eet voldoende (plantaardige) eiwitten

• Zorg dagelijks voor voldoende vezels, vitaminen en mineralen

• Zorg voor voldoende zonlicht (vitamine D)

Dit zou voor iedereen dé basis moeten zijn van je dagelijkse voeding en leefstijl. Eet je voeding in zijn oorspronkelijke vorm en kies zoveel mogelijk voor verse, onbewerkte producten met zo min mogelijk ingrediënten en toevoegingen. Overmatig gebruik van oliën, slechte (trans-)vetten en veel bewerkte (vlees-)producten kunnen leiden tot overgewicht en allerlei gezondheidsklachten.

Gezonde voeding heeft geen lange lijst met ingrediënten, maar bestaat vaak uit één of slechts een aantal ingrediënten en heel veel voedingsstoffen.

Conclusie

Gezonde voeding is feitelijk een subjectieve term. De juiste voeding verschilt namelijk per persoon en wordt meer bepaald door het gehele voedingspatroon. We kunnen echter wel zeggen dat er goede en minder goede keuzes zijn op basis de samenstelling van bepaalde producten.

Producten die zo min mogelijk bewerkt zijn, een korte ingrediëntenlijst hebben en de meeste voedingsstoffen bevatten, zijn over het algemeen het beste voor je gezondheid.

Je kunt af en toe best iets ‘ongezonds’ eten, maar focus je daarna wel weer op de basis. Uiteindelijk is het belangrijk om zelf op zoek te gaan naar een dieet/leefstijl waar jij je goed bij voelt en die past bij jouw persoonlijke leefstijl. Dat is pas echt de basis van gezonde voeding.

Ieder lichaam is anders en kan anders reageren op voeding. Experimenteer en kijk wat voor jou het beste werkt.


Gezondheid en geluk

Gepostet am 15. Mai 2018 um 5:40 Comments Kommentare (27708)

Gezondheid en geluk zijn direct verbonden met energie, vitaliteit en kracht! Ben je ooit krachtig, vol energie en gedreven, maar tegelijkertijd terneergeslagen, ongelukkig en depressief?


Natuurlijk niet! Vanuit dit standpunt is het logisch om je in de eerste plaats te concentreren op de energiebalans en de energetische staat van het lichaam. Met inachtname van de 7 zuilen van de gezondheid kan je zelf bijdragen aan je gezondheid en daarmee aan je geluk.
Gezond door 7 simpele gewoontes:

Gezond zijn en blijven hoeft niet moeilijk te zijn. We dienen alleen te weten hoe we dit kunnen bereiken, om dat dan ook toe te kunnen passen in ons leven. Dit heeft heel veel met zelf-verantwoording te maken, met zelf de verantwoording op u nemen om uzelf de juiste gewoontes aan te leren. Blijvende verbeteringen in gewoontes zorgen voor blijvende verbeteringen in het leven. Dit is niet moeilijk maar vraagt discipline.


Eigenlijk weten we het best wel. De ziekmakende dingen in ons leven zijn vooral de vervuilingen om ons heen.

• Vervuiling van land, lucht en water

• Vervuiling door electrosmog

• Vervuiling door lawaai

Dit leidt tot een slechtere kwaliteit van de voeding en de ontwikkeling van stress met alle gevolgen van dien.


Minder vanzelfsprekend is de vervuiling door woord en gedachte. We weten wel dat een positieve levensinstelling, een positieve kijk op de dingen, goed voor ons is. Een fijne relatie, een fijn beroep, genieten van het leven en tijd voor jezelf en de mensen om je heen zijn onderdeel van een positieve levensinstelling.


We weten dat lachen gezond is. Maar dan niet “lachen als een boer met kiespijn”. Want dat valt onder de categorie vervuiling van gedachten. En dat de positieve levensinstelling misschien wel 70% van je gezondheid bepaald is ook niet bij iedereen bekent.


Als dat de ziekmakende dingen zijn. dan zijn de gezondmakende dingen min of meer het tegenovergestelde hiervan.

Hoe worden en blijven we dan gezond?

Hiervoor nemen we de volgende 7 punten zoveel mogelijk in acht.

1. Goede voeding tot u nemen.

2. Voldoende goede kwaliteit water drinken.

3. Voldoende bewegen

4. Voldoende rusten

5. Een positieve levensinstelling hebben

6. Een goede ademhaling

7. Het natuurlijke magnetisme in uw lijf op peil houden


In de komende weken wil ik graag wat verder ingaan op de verschillende zuilen.

Ook bied ik de mogelijkheid, je in te schrijven voor een 30 dagen coachingprogramma als ondersteuning bij het aanleren van nieuwe gewoontes.

Dit kan je helpen om, in eigen regie, de nodige stappen te ondernemen die nodig zijn om gezonder en gelukkiger te leven.
Rss_feed